Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2018

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας διοργάνωσε την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - Eurobirdwatch 2018 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 από τις 10:30 έως τις 13:00 στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία).

Η εκδήλωση με θέμα «Γιορτή Πουλιών: Προστατεύουμε τα μεταναστευτικά πουλιά και τους βιοτόπους τους» ξεκίνησε με παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν κάποια από τα πουλιά της Παμβώτιδας όπως κορμοράνο, , σκουφοβουτηχτάρι, γλάρο, κ.ά. και με τη βοήθεια του προσωπικού του φορέα να διακρίνουν τα κύρια γνωρίσματά τους. Στα παιδικά εργαστήρια, τα παιδιά κατασκεύασαν μάσκες πουλιών, χρωμάτισαν διαφορετικά είδη πουλιών και έφτιαξαν μολυβοθήκες με θέμα τα πουλιά. Ακολούθησαν περιβαλλοντικά παιχνίδια, όπου έμαθαν για τα πουλιά και τη λίμνη γενικότερα, αλλά και διέσχισαν τη «Λίμνη» σα να ήταν βατραχάκια. Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τη θεατρική παράσταση « Η δική μας Ντενεκεδούπολη " από τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» σε σκηνοθεσία Γιολάντα Καπέρδα. Επίσης υπήρχε διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (γνωστή και ως EuroΒirdwatch18), πραγματοποιείται διεθνώς το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου επιδιώκοντας τη διάδοση μηνυμάτων σχετικά με τη σημασία των περιοχών που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, των χώρων όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση, των μεταναστευτικών τους διαδρομών και την ανάγκη προστασίας τους.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τον χορηγό νερών της εκδήλωσης, την εταιρία Φυσικού μεταλλικού νερού ΒΙΚΟΣ Α.Ε.