Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δράσεις με αφορμή το «13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Με αφορμή τον «13ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς(ΠΙΟΠ),σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Ποσειδώνα Ιωαννίνων και τον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας και δημιουργικό εργαστήρι, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, έκθεση έργων φωτογραφίας, γκραβούρας, ζωγραφικής με τίτλο «Λίμνη Παμβώτιδα: Διαχρονική πηγή ζωής». Θα εκτεθούν γκραβούρες από τη συλλογή Αναστάσιου Παπασταύρου, πίνακες ζωγραφικής της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων, φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα αλλά και σύγχρονων φωτογράφων (Αιμίλιος Νέος, Μενέλαος Συκοβέλης) καθώς και φωτογραφικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, που αποτυπώνουν την ομορφιά και τη ζωοδότρια δύναμη της λίμνης Παμβώτιδας. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στις 18:00.

Την ίδια ημέρα (18/9) διοργανώνεται στο Μουσείο δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά, ηλικίας 6 έως 12 ετών (ώρα 17:00-19:30).Οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία, με την καθοδήγηση υπεύθυνων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων να διακοσμήσουν τα στεφάνια για τους νικητές των αγώνων του «13ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων» με πουλιά της λίμνης. Παράλληλα μέσα από βιωματικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τις έννοιες του οικοσυστήματος και των Προστατευόμενων περιοχών, θα γνωρίσουν τα σπάνια και προστατευόμενα είδη της λίμνης Παμβώτιδας, τους κινδύνους που απειλούν τη βιοποικιλότητα και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και θα ευαισθητοποιηθούν όσον αφορά στην προστασία του υδάτινου και χερσαίου οικοσυστήματος.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής για το εργαστήρι. Τα υλικά παρέχονται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο: 2651064065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).