Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε
O Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων ενσωματώθηκε στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ. Κ.Α.) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/9236/400/2-2-2022 απόφαση (ΦΕΚ 517/Β/9-2-2022)
Η ιστοσελίδα της νέας Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://necca.gov.gr/mu-epirus
Η παρούσα ιστοσελίδα του πρώην Φορέα (https://www.lakepamvotis.gr) πλέον δεν ενημερώνεται και παραμένει για αρχειακούς λόγους.
Επικοινωνία: mdpp.epirus@necca.gov.gr
Natural Environment and Climate Change Agency (NECCA) incorporated Lake Pamvotis Management Body, due to MD ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/9236/400/2-2-2022 (GG 517/Β/9-2-2022)
The website of Management Unit of the Protected Areas of Epirus is available at the following url:
https://necca.gov.gr/mu-epirus
The present website of the ex-Management Body (https://www.lakepamvotis.gr) is not currently updated and remains live for archival purposes.
Contact: mdpp.epirus@necca.gov.gr
Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε
Στις 30 Ιουλίου 2013, για ακόμη μία φορά, διαπιστώθηκε με δυσάρεστο τρόπο η παρουσία της βίδρας στη λίμνη Παμβώτιδα.
Ένα αρσενικό άτομο βρέθηκε νεκρό εγκλωβισμένο σε βολκό, στην περιοχή της λίμνης κάτω από το μοναστήρι Ντουραχάνη. Κατά το παρελθόν έχουμε ενημερώσει για τις αλιευτικές μεθόδους και παραβάσεις που έχουν παρατηρηθεί στην λίμνη.
Πριν ακριβώς ένα χρόνο, ένα άλλο άτομο βίδρας είχε βρεθεί στην άσφαλτο στην Αμφιθέα, χτυπημένο από αυτοκίνητο (βρίσκεται ταριχευμένο στο Μουσείο της λίμνης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας στο Νησί Ιωαννίνων).
Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ύπαρξη της βίδρας στη λίμνη.
Η καθυστέρηση έγκρισης από το ΥΠΕΚΑ των έργων που αφορούν της παρακολούθηση του οικοσυστήματος, εμποδίζουν την εξαγωγή ολοκληρωμένων επιστημονικών συμπερασμάτων. Οι ανειλημμένες υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στην Ε.Ε. περνάν σε δεύτερη μοίρα ενώ σε πρώτο πλάνο είναι οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.