Η νέα ιστοσελίδα του Φορέα Διαχείρισης Παμβώτιδας λειτουργεί στη διεύθυνση lakepamvotis.eu - Μεταβείτε

Δελτίο Τύπου - Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας γιορτάζει την «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019»

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας σας προσκαλεί στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών - Eurobirdwatch 2019 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Αναλυτικότερα το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο νησί Ιωαννίνων, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10:00 - 17:00: ξεναγήσεις στο Κέντρο Πληροφόρησης Λίμνης Παμβώτιδας,
17:00 -18:30: παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια
18:30 - 20:00: θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή Γιάννη Καλατζόπουλου από το Νεανικό Τμήμα του θεατρικού εργαστηρίου «Θεατρική Συμπαιγνία».
Σκηνοθεσία:Γιολάντα Καπέρδα-Άρης Σπυρόπουλος
Μουσική και Διδασκαλία χορικών: Άκης Σιούτης
Επιμέλεια Κίνησης: Γιολάντα Καπέρδα - Ελεονώρα Ηλία
Διδασκαλία Παρόδου: Αναστασία Θεοφανίδου
Παίζουν: Θωμάς Ζήσης, Δήμητρα Κιτσάκη, Παναγιώτα Κοσμά, Κάτια Κωστούλα, Δανάη Ντάγκα, Μαρία Ντούρου, Έλλη Πέτσιου, Χριστίνα Ρίζου
Ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, θέλοντας να ζήσουν σε έναν καλύτερο κόσμο, φτάνουν στη χώρα των πουλιών. Εκεί θα φτιάξουν μια καινούργια πολιτεία, χωρίς πολέμους, μίση και οικονομικά προβλήματα.

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για τους μικρούς μας φίλους στον εκθεσιακό χώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλιά Σφαγεία). Ακολουθεί το πρόγραμμα:
10:30 -12:00: παρατήρηση πουλιών με τηλεσκόπιο και κιάλια
10:30 - 12:00: παιδικά εργαστήρια (μάσκες πουλιών, κατασκευές με θέμα τα πουλιά) και περιβαλλοντικά παιχνίδια (η λίμνη επικεφαλής, διασχίζω τη Λίμνη,...)
12:00-13:00: θεατρική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε διασκευή για παιδιά από τη Σοφία Ζαραμπούκα) που παρουσιάζει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, που επιμελήθηκε το θεατρικό εργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία».
Σκηνοθεσία και επιμέλεια κειμένου: Γιολάντα Καπέρδα, Στέλλα Κατσαρού
Παίζουν: Γιώργος Αλατζόγλου, Ελίνα Αναστασάκη, Θανάσης Γεωργοκίτσος, Χρήστος Έξαρχος, Θάλεια Ζαφείρη, Ηλίας Ζαφείρης, Δανάη Ζώη, Νεφέλη Ζώη, Νεφέλη Κοσμά, Ηρώ-Μαρία Λέττα, Αντωνία Ντίνου, Ανδρέα Σταύρου.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανέμεται πληροφοριακό υλικό του Φ.Δ.Λ.Π.Ι.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών, αποτελεί την πρώτη δράση παγκόσμιας εμβέλειας που διοργανώθηκε από τη BirdLifeInternational και η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9-10 Οκτωβρίου 1993 σε περισσότερες από 100 χώρες.πραγματοποιείται κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.
Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση - ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών, καθώς και των περιοχών αναπαραγωγής τους, των ενδιάμεσων σταθμών στις μεταναστευτικές τους διαδρομές και των τόπων διαχείμασής τους.
Ευχαριστούμε θερμά το θεατρικόεργαστήρι «Θεατρική Συμπαιγνία» και τη θεατρική ομάδα του Συλλόγου γονέων του 8oυ Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.